Aantal geslaagde inbraken blijft stijgen

Inbrekers zijn steeds succesvoller. Vorig jaar slaagde meer dan driekwart van alle pogingen tot inbraak. De provincie Groningen spant de kroon met een percentage van 82. Ook in Friesland en Overijssel lukte relatief veel inbraken.

Twee inbrekers met bivakmutsen op proberen met een koevoet een woning open te breken
Nieuws
Datum: 05-04-2024

Dat schrijft omroep MAX op de website. Met deze wetenschap is het verstandig om weer eens na te gaan hoe veilig uw huis is en waar nodig maatregelen te treffen. Een goede start daarvoor is om uw kennis te testen met de Inbraakchecker van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Hang- en sluitwerk

Als het kan, maken inbrekers gebruik van een openstaand (boven)raam of een deur die niet op slot zit. Maar zelfs als u alles altijd keurig afsluit, is dit helaas geen garantie dat ze uw huis overslaan. Daarom is gecertificeerd hang- en sluitwerk belangrijk. Dat kan een inbraakpoging vertragen en zelfs laten mislukken. Meer hierover leest u op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Geld, sieraden en mobieltjes

Inbrekers hebben een voorliefde voor spullen die relatief veel waard zijn op de zwarte markt én die ze eenvoudig kunnen meenemen. Naast geld, goud en juwelen gaat het dan vooral om mobiele telefoons en tablets. Laat dergelijke kostbare spullen dus niet in het zicht liggen!

Bel eerst de politie en daarna ons

Als u slachtoffer wordt van inbraak, meld dit dan altijd zo snel mogelijk bij de politie. Bel daarna met ons kantoor of neem contact op, zodat wij het verzekeringstechnisch voor u kunnen regelen. Uiteraard staan we u ook bij met praktische adviezen, bijvoorbeeld als het gaat om het verhelpen van schade die is ontstaan door de inbraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag