Bespaar op uw huurauto met uw reisverzekering!

Huurt u wel eens een auto als u op vakantie bent? Veel Nederlanders die dit doen, hebben geen idee welke kosten wel en niet gedekt zijn mocht er iets gebeuren. Dat komt omdat de huurovereenkomst vaak niet erg duidelijk is. Gelukkig kan uw reisverzekering uitkomst bieden!

Jonge, vrolijke vrouw met een koffer en papieren in haar hand op een terrein waar auto's verhuurd worden
Nieuws
Datum: 07-06-2024

Hoe goed leest u het huurcontract van uw huurauto door? Volgens onderzoek in opdracht van autoverhuurder Sunny Cars doen zes van de tien mensen dat trouw. Toch begrijpt het gros zelfs dan niet precies wat de voorwaarden zijn. Daardoor zijn er veel misverstanden over wat de verzekering van de huurauto wel en niet vergoedt.

Boetes meeverzekerd?

Herkent u dat? Waarschijnlijk wel, de meeste mensen kunnen namelijk niet precies vertellen wat de basisverzekering van hun vakantiehuurauto dekt bij een aanrijding. Verder denkt tweederde dat ruitschade altijd is verzekerd en de helft dat een lekke band standaard wordt vergoed. Het meest opvallende? Bijna één op de tien verwacht dat dit zelfs voor boetes geldt! Helaas is er geen enkele verzekering die dat laatste dekt...

Geen zorgen

Als u iemand bent die liever het zekere voor het onzekere neemt, kiest u waarschijnlijk voor een duurdere all-in-verzekering in plaats van de standaarddekking. Bij het huren van een auto vinden de meeste mensen de voorwaarden namelijk (bijna) net zo belangrijk als de prijs. Begrijpelijk, want als u goede voorwaarden heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele extra kosten zoals eigen risico.

Goedkoper uit!

Maar wist u dat u niet per se zo'n all-in-verzekering nodig heeft? Er bestaat namelijk een speciale verzekering waarmee u het eigen risico van uw huurauto kunt afkopen. Vaak bent u daarmee – aanzienlijk – goedkoper uit dan wanneer u gebruik maakt van het aanbod van de autoverhuurder.

Meer voordelen

Zo zijn er misschien nog wel meer verzekeringsoplossingen die voordelen bieden. Wilt u daar meer over weten? Neem dan even contact met ons op, we praten u er graag over bij!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag