Wat doet u dit jaar met uw vakantiegeld?

Het is eind mei en dat betekent voor velen: vakantiegeld! Heeft u het in gedachten al uitgegeven? Gaat u voor die droomvakantie of wordt het dit jaar misschien iets heel anders?

Vakantiegeld; briefgeld op een strand met palmbomen op de achtergrond een schelp en een badeend
Nieuws
Datum: 30-05-2024

Wij Nederlanders boffen maar. Want in de meeste andere landen – behalve België – kennen ze geen vakantietoeslag. Bij ons bestaat deze fijne traditie al sinds eind jaren '40 en in 1968 is het zelfs wettelijk vastgelegd.

Sparen

Naast het extraatje om er vakantie mee te vieren, zetten veel mensen hun vakantiegeld opzij. Maar u kunt er ook over denken om eventuele schulden af te lossen. Dat kan financieel slim zijn! Ook (extra) aflossen op uw hypotheek kan voordelig uitpakken. Wilt u hier meer over weten? Wij helpen u graag verder.

Verbouwen en verduurzamen

Of gebruik het vakantiegeld om uw huis te verbouwen of te verduurzamen. Zeker dat laatste is een slimme investering. En wist u dat er subsidies zijn voor energiebesparende maatregelen? Afhankelijk van uw plannen kunnen deze oplopen tot duizenden euro's. Check de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor meer info.

Dure aankoop

U kunt uw vakantiegeld natuurlijk ook gebruiken voor een grote aankoop. Is de televisie aan vervanging toe en wilt u de sportzomer van 2024 graag op een nieuw scherm beleven? Heeft u plannen om de badkamer te verbouwen of een andere auto te kopen? Vakantiegeld is dan mooi meegenomen.

Jaarplanning

Hoe besteed u uw vakantiegeld het beste? Het Nibud raadt aan om een jaarplanning te maken. Dit financiële overzicht laat zien wanneer u duurdere en goedkopere maanden heeft. Zo kan uw vakantiegeld helpen bij onverwachte uitgaven. Met dit handige excel-sjabloon en stappenplan heeft u zo’n planning zo gemaakt!

Meer informatie

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om u te helpen!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag